pečuj doma

INFO: Ženský vzdělávací spolek Vesna bude slavit svátek

21.6.2024

Ve středu 26. 6. 2024 budeme už potřetí slavit svátek Vesny! Zveme všechny účastnice a účastníky našich aktivit i ty, kdo zatím jen zvědavě obhlížejí nástěnky Vesny na Údolní či přinášejí věci do Šatníku na Pellicově 2c - ale i ty, které a kteří prošli v minulosti vesními školami, kurzy a kroužky. Program začíná v 15 hodin a končí ve 20 hodin.

Program

15:00 Divadlo DNO: Opravářská pohádka

Co se stane, když se k pohádkám pustí horlivý pracovník BOZP? Projde Karkulka? A co teprve Růženka? Stoprocentně bezpečná a naprosto originální pohádka, ve které hraje hlavní roli šroubovák, hasák, kladivo a princezna! Loutky domácí potřeby, hudba domácí produkce, humor jako od maminky!

16:00-16:30 Prohlídka Dětské skupiny Vesněnka

Hledáte místo pro svého předškoláčka? V dětské skupině Vesněnka se od září uvolní několik míst. Přijďte si prohlédnout prostory, v nich Vesněnka působí, zeptejte se našich chův na všechno, co vás zajímá. A nezapomeňte se pokochat záhonky našich dětí!

16:00-18:00

Během dvou hodin se můžete seznámit s našimi programy i prostory, uvítáme i vaše nápady na další činnost! Co vám v nabídce aktivit pro děti i dospělé chybí?

Kitchen print. Workshop s Beatou Spáčilovou, tisk z výšky a hloubky.

Tiskařský workshop seznámí příchozí s možností využití grafických technik – tisku z výšky a hloubky. Snadno a rychle netoxicky a recyklovaně. K tisku použijeme kuchyňské vybavení, jako jsou lžička, nůž nebo mlýnek na těstoviny. Vrátíme se tak do prvních „kuchyní“, v nichž vznikaly v 60. až 70. letech první feministické tisky.

Beata Spáčilová (1981) je umělkyně a vysokoškolská pedagožka. Vyučuje na Fakultě výtvarných umění v Brně a na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity. Kromě BRNO ŠIJE založila také otevřenou sítotiskovou dílnu BRNO TISKNE.

Otvíráme keramickou dílnu!

Už je to tady! Keramika kdysi ve Vesně bývala, ale suterénní místnost jsme dosud používali jako místo na výrobu svíček nebo opravářskou a stolařskou dílnu. Teď se vrací k původnímu účelu a vy budete u toho!

Ochutnávka palačinek

Palačinky, crêpes, pancake, млинці, налисники, Pfannkuchen, panqueques, naleśniki, palacinky – sladké, slané, vždycky ale skvělé. Nabídneme vám ochutnávku od našich kolegyní – ale klidně se pochlubte vlastními výtvory, rodinnými recepty a tajnými přísadami.

Dětské centrum představuje…

Co všechno můžou ve Vesně zažít vaše děti? Kroužky, kluby, workshopy, dětský koutek… to všechno nabízí spoustu zábavy, možnost seznámení s novými kamarády.

Pojď mezi nejlepší dobrovolníky na světě

V Šatníku Vesny se stal dokonalý zázrak. Sešla se tam nesmírně pestrá skupina lidí se společným cílem – pomáhat ostatním. Máš-li věk od 15 do… prostě do kolika chceš, můžeš se k nim připojit.

18:00 Vesna počtvrté zrozená, udělení titulu Čestná žena 2024

Setkání v sále se zaměstnankyněmi a zaměstnancem Vesny, rekapitulace uplynulého roku, výhled na roky příští. A kdo bude letošním držitelem prestižního titulu Čestná žena? Nechte se překvapit!

18:30-19:00 Prohlídka Jurkovičovy jizby

Kouzelná místnost shromažďující vzpomínky na počátek minulého století a první velký rozmach Vesny. Prohlédnete si originální nábytek Dušana Samo Jurkoviče, pokocháte se výšivkami absolventek vesních škol

18:30-20:00 Malá zahradní slavnost

Zveme vás na krátké přátelské setkání na zadní zahradu, se kterou máme velké plány, jichž můžete být součástí!

16:00-20:00 Průběžná výstava prací projektu A celé město voní po kamenné růži

Sběr vzpomínek na předchozí období Vesny

Občerstvení

Všechny aktivity jsou zdarma

Zdroj: VESNA

 

 

Moravskoslezský kruh, z. s. zahájil nový projekt.
Hlaste se na podpůrné skupiny pro pečující, které pořádáme od září v Brně.
Potom byste mohli být v kolizi. Přečtěte se návod právničky Radky Pešlové, jak situaci vyřešit.
Všechna čísla novin najdete na webu.

Články

PTÁTE SE: Operátoři neuznávají doklad o opatrovnictví. Jak zrušit služby?

7.9.2024 Moje maminka je opatrovnice mé babičky, já jí jen pomáhám. Nedávno maminka šla za operátorem, aby zrušili babiččinu pevnou linku v jejím bytě (už tam nebydlí). Nemohla se nikam dostat, protože jí nikdo ze zaměstnanců nechtěl uznat soudní doklad o opatrovnictví, zřejmě kvůli jejich ignoranci (chtěli plnou moc). Je něco takového vůbec legální? více...

INFO: Do 30. září posílejte nominace na cenu Křesadlo

6.9.2024 Vyprávějte příběh někoho, kdo je pro vás nepostradatelnou součástí komunity, kdo vás svým přístupem inspiruje ke změně, kdo vám nabídl pomoc, když bylo nejvíce potřeba a dál se na něho můžete spolehnout. Nominujte toho, kdo je pro Vás osobně, pro vaši organizaci, spolek nebo obec výjimečný. Dobrovolní hasiči, skauti, nadšenci, kteří doprovází více...

ZPRÁVY: Dnes náhle zemřel skvělý právník NRZP JUDr. Zdeněk Žižka

5.9.2024 Dnes ráno náhle zemřel dlouholetý ředitel legislativního odboru NRZP ČR JUDr. Zdeněk Žižka. Pro Národní radu osob se zdravotním postižením je to obrovská ztráta, protože doktor Zdeněk Žižka byl vynikající odborník na zdravotnické právo. Byl mimořádně vitálním člověkem, který i přes těžké zdravotní postižení žil plnohodnotným životem. více...

Podporují nás

Spolufinancováno Evropskou unií
Ministerstvo práce a sociálních věcí
Ministerstvo zdravotnictví
Jihomoravský kraj
Statutární město Brno
Chcete být informováni o nových článcích na našem webu? Přihlaste svůj e-mail k odběru.

K poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.