pečuj doma

Fronty, fronty, fronty. Češi se nakupování ještě nenabažili

22.5.2021

I další sobota po rozvolnění se nesla v Česku ve znamení nákupů. Obchodníci si návštěvnost pochvalují. Lidé se masově znovu vydali za nákupy. Obchody hlásí zvýšený zájem zejména o sportovní oblečení a nábytek. V nákupním centru v Hatích na Znojemsku čekalo nbapříklad 600 lidí ve frontě ještě před otevřením.

„Již během první hodiny po otevření bylo v našem centru tisíc lidí,“ popsala pro SZ Byznys dopolední nákupní horečku Lenka Čapková, ředitelka centra Fashion Arena Prague Outlet. I tentokrát se zejména před obchody se sportovní módou čekalo ve frontách.

„Bezpečnostní koordinátoři upozorňují zákazníky na rozestupy. Regulujeme vjezd a výjezd do centra stejně jako minulý týden a posílili jsme autobusovou dopravu ze zastávky metra Depo Hostivař na každých 15 minut,“ popsala Lenka Čapková.

Také Centrum Freeport Fashion Outlet v Hatích u Znojma hlásí velký provoz. Nákupům nahrává nejen občasný déšť, ale také velké slevy, které nasadily zejména obchody známých sportovních značek.

V prvních hodinách sobotního prodeje byla návštěvnost stejně silná jako o minulém víkendu, uvedl Jan Procházka, ředitel nákupního centra, které se nachází nedaleko Znojma.

Šéf outletového centra z jihu Moravy v těsné blízkosti hranic si všiml ještě jedné novinky: Na nákupy přijíždějí po dlouhé době rakouští zákazníci. Rakousko totiž rozvolnilo pravidla pro cesty svých občanů, a hned v sobotu toho řada z nich využila.

„Po návratu z Česka již není nutná karanténa. Zvýšený zájem nakupujících z Rakouska čekáme i v neděli a v pondělí, v den tamního státního svátku,“ doplnil Jan Procházka.

Také obchodní domy IKEA v Brně a Ostravě hlásily několikrát během odpoledne plný stav, tedy naplněnou maximální kapacitu 1200 osob. Zvýšený provoz je ale ve všech tuzemských pobočkách. Lidé nakupují stejně jako o minulém víkendu skříně, komody, matrace, vybavení kuchyní a doplňky do domácnosti.

„Zvýšený zájem čekáme o víkendu i nadále, proto zákazníky znovu žádáme, aby si na webu zkontrolovali aktuální naplnění kapacity daného obchodního domu, než na nákupy vyrazí. Zároveň je žádáme, aby přicházeli především na cílené nákupy a pokud možno bez doprovodu,“ řekl Petr Šašek, mluvčí IKEA Česká republika.

Zdroj: Seznam Zprávy

Moravskoslezský kruh, z. s. zahájil nový projekt.
Hlaste se na podpůrné skupiny pro pečující, které pořádáme od září v Brně.
Potom byste mohli být v kolizi. Přečtěte se návod právničky Radky Pešlové, jak situaci vyřešit.
Všechna čísla novin najdete na webu.

Články

INFO: Prohlášení Republikového výboru NRZP ČR k aktuální situaci

29.9.2024 Členové Republikového výboru Národní rady osob se zdravotním postižením ČR vnímají velmi negativně současnou situaci v podpoře osob se zdravotním postižením. V poslední době jsou přijímána restriktivní opatření s negativním dopadem na osoby se zdravotním postižením. Vydává k tomuto stavu kritické prohlášení. více...

PTÁTE SE: Mám nárok na úpravu pracovní doby, když pečuji o babičku?

28.9.2024 Můj dotaz zní, jaké mám možnosti při zaměstnání a péči o babičku ve 4. stupni závislosti. Pracuji ve 3směnném provozu a současně jsem jediná osoba, která pečuje o babičku ve 4. stupni, s pomocí pečovatelské služby. V 6/2024 jsem zkolabovala a od té doby marodím. Zaměstnavatele jsem v 2/2024 písemně požádala z důvodu péče o úpravu více...

INFO: Ombudsman může dál řešit stížnosti na veřejné opatrovníky

27.9.2024 Ústavní soud zrušil usnesení Nejvyššího správního soudu, podle kterého obce jako veřejní opatrovníci nevykonávají přenesenou působnost. Ombudsman se proti tomuto usnesení už v minulosti vymezil. Nyní se ombudsman prostřednictvím tzv. amicus curiae připojil k ústavní stížnosti původního žalobce proti tomuto rozhodnutí. více...

Podporují nás

Spolufinancováno Evropskou unií
Ministerstvo práce a sociálních věcí
Ministerstvo zdravotnictví
Jihomoravský kraj
Statutární město Brno
Chcete být informováni o nových článcích na našem webu? Přihlaste svůj e-mail k odběru.

K poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.