pečuj doma

Armáda spásy ošetřuje v Praze také chudé bez pojištění a dokladů

9.1.2022

Armáda spásy provozuje v Praze speciální ordinaci praktického lékaře pro lidi bez domova a pro chudé a sociálně vyloučené. Zařízení se nachází v Centru sociálních služeb B. Bureše, které Armáda spásy provozuje v Praze 7. Ošetření zdravotníci poskytují lidem bez dokladů i bez zdravotního pojištění.

Informoval o tom ředitel sociálních služeb Armády spásy Jan František Krupa. Cílem Armády spásy je otevřít v budoucnu další ordinace.

„Ordinace nabízí veškeré služby praktického lékaře. Lékař ordinuje v pondělí, ve středu a v pátek,“ řekla praktická lékařka Andrea Pekárková, která zde působí. 

V ordinaci by podle odhadů Pekárkové, která je lékařkou a důstojnicí Armády spásy, mohlo být ošetřeno deset až dvacet pacientů denně.

Lékař ordinuje tři dny v týdnu, zdravotní sestry jsou v ordinaci přítomné i v další pracovní dny.

Ordinace má smlouvy se zdravotními pojišťovnami. Péči ale nabízí i nepojištěným lidem, kvůli čemuž jsou podle Krupy potřeba další finanční zdroje.

Provoz ordinace se nyní mimo jiné financuje z darů od podporovatelů Armády spásy a z projektu ministerstva zdravotnictví, který je hrazený z evropských fondů. 

Zdroj: idnes, red

 

Moravskoslezský kruh, z. s. zahájil nový projekt.
Hlaste se na podpůrné skupiny pro pečující, které pořádáme od září v Brně.
Potom byste mohli být v kolizi. Přečtěte se návod právničky Radky Pešlové, jak situaci vyřešit.
Všechna čísla novin najdete na webu.

Články

PTÁTE SE: Mám nárok na úpravu pracovní doby, když pečuji o babičku?

28.9.2024 Můj dotaz zní, jaké mám možnosti při zaměstnání a péči o babičku ve 4. stupni závislosti. Pracuji ve 3směnném provozu a současně jsem jediná osoba, která pečuje o babičku ve 4. stupni, s pomocí pečovatelské služby. V 6/2024 jsem zkolabovala a od té doby marodím. Zaměstnavatele jsem v 2/2024 písemně požádala z důvodu péče o úpravu více...

INFO: Ombudsman může dál řešit stížnosti na veřejné opatrovníky

27.9.2024 Ústavní soud zrušil usnesení Nejvyššího správního soudu, podle kterého obce jako veřejní opatrovníci nevykonávají přenesenou působnost. Ombudsman se proti tomuto usnesení už v minulosti vymezil. Nyní se ombudsman prostřednictvím tzv. amicus curiae připojil k ústavní stížnosti původního žalobce proti tomuto rozhodnutí. více...

ZPRÁVY: Partnerský přístup k pacientům nemusí být tím správným

26.9.2024 Od roku 2013 pracuje MUDr. Martin Seifert v pražském Karlíně jako praktický lékař ve své ordinaci. Za sebou má i zkušenost praktického/rodinného lékaře v bavorském pohraničí a řadu dalších zahraničních zkušeností nejen z tohoto oboru. Od roku 2014 učí na 1. LF UK a od února 2020 působí na 3. LF UK jako vedoucí Kabinetu praktického lékařství. více...

Podporují nás

Spolufinancováno Evropskou unií
Ministerstvo práce a sociálních věcí
Ministerstvo zdravotnictví
Jihomoravský kraj
Statutární město Brno
Chcete být informováni o nových článcích na našem webu? Přihlaste svůj e-mail k odběru.

K poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.