pečuj doma

Digitální den pro neziskovky: Najděte svoji cestu

19.4.2024

Třetí ročník online konference Digitální den pro neziskovky, která se uskuteční 21. května  se zaměří na digitální strategie a řízení IT v organizacích. Z nedávného průzkumu Sdružení VIA o stavu digitalizace v českém neziskovém sektoru vyplývá, že mnoho neziskových organizací čelí výzvám v základních prvcích digitalizace již na úrovni hardwaru.

Omezené prostředky často nutí organizace spoléhat na osobní zařízení zaměstnanců, což přináší řadu administrativních a bezpečnostních problémů. 

Vedle toho se organizace potýkají nedostatkem znalostí v oblasti efektivního řízením svých digitálních prostředků, chybí strategické rozhodovací kompetence a dovednosti.

Během konference se zaměříme na klíčové aspekty, které vám pomohou překonat tyto výzvy. Poradíme, jak určit, které digitální nástroje jsou pro vaši organizaci skutečně potřebné či jak úspěšně implementovat digitální strategii do celkové strategie vaší organizace. Investice do IT infrastruktury a digitálních nástrojů v neziskovém sektoru často probíhají ad-hoc a jsou závislé na aktuálně dostupných grantech a my vám pomůžeme pochopit, jak přistupovat k digitalizaci strategicky a udržitelně. 

Na konferenci vám nabídneme řadu inspirativních přednášek i příkladů z praxe. Podíváme se na digitální audity a v čem vám pomohou při tvorbě vaší digitální strategie, řekneme si, jak se starat o zařízení a licence ve vaší organizaci a neztratit přehled a ukážeme, jak případnou změnu ukočírovat, aby všechny v organizaci nezdecimovala. Čekají vás kulaté stoly na témata z přednášek i mimo ně. Dostanete prostor prozkoumat virtuální stánky partnerských firem a organizací a inspirovat se v tom, jak k řízení digitálních procesů přistupují jinde. Na závěr se můžete těšit na panelovou diskuzi s názvem Jaká čeká neziskovky (digitální) budoucnost? 

Digitální den pro neziskovky se odehraje kompletně online na platformě Airmeet a účast na něm je zcela zdarma. Celým dnem vás provede Filip Goszler, lektor, mentor a expert na využití moderních technologií pro firemní i osobní růst. Pojďte s námi strávit čas nabitý nápady a inspirací, propojit se s relevantními partnery a začít s hledáním digitální cesty pro vaši organizaci.

Program a další informace najdete na webu stránkách AVPO ČR:

https://www.avpo.cz/event/digitalni-den-pro-neziskovky-najdete-svou-digitalni-cestu/

 

 

 

 

 

Moravskoslezský kruh, z. s. zahájil nový projekt.
Hlaste se na kurzy pro pečující a opatrovníky, které pořádáme v červnu Brně.
Potom byste mohli být v kolizi. Přečtěte se návod právničky Radky Pešlové, jak situaci vyřešit.
Všechna čísla novin najdete na webu.

Články

PTÁTE SE: Opatrovaná si přeje navštěvovat dceru i s opatrovníkem

2.5.2024 Opatrovaná dívka, 25 let, má odebranou dceru, která je momentálně v pěstounské péči u otce opatrované dívky (tedy u dědečka). Ona dceru navštěvuje. Pěstoun však odmítá jinou osobu při návštěvách. Přáním opatrované je navštěvovat dceru společně se svým opatrovníkem. Může jí v tomto pěstoun bránit? Má právo opatrovaná na základě více...

ZPRÁVY: Spuštěno hlasování veřejnosti o držiteli Ceny Olgy Havlové

1.5.2024 Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové letos po třicáté udělí Cenu Olgy Havlové a po osmé Cenu veřejnosti. Ocenění získají osobnosti, které navzdory svému zdravotnímu handicapu pomáhají druhým a jsou inspirací pro ostatní. Laureáta Ceny O. Havlové vybírá porota pověřená správní radou nadace. Držitel Ceny veřejnosti vzejde z online hlasování. více...

NAŠE SALLY: Už po roce péče o maminku jsem vyčerpaná

30.4.2024 Milá Sally, pečuji teprve rok, kdy jsme k nám přestěhovali maminku, a už jsem dost vyčerpaná. Mamince je 78 a má druhý stupeň příspěvku na péči, hlavní jsou potíže s pohybem. Děti ještě nejsou dospělé. Jeden syn má ADHD, druhý, starší – 15 let, mi víc pomáhá, ale chci, aby měl čas na školu i koníčky. Mám muže, který jezdí pracovat přes hranice, je střídavě více...

Podporují nás

Spolufinancováno Evropskou unií
Ministerstvo práce a sociálních věcí
Ministerstvo zdravotnictví
Jihomoravský kraj
Statutární město Brno
Chcete být informováni o nových článcích na našem webu? Přihlaste svůj e-mail k odběru.

K poskytování služeb a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.